GooglePlus Facebook RSS Възстанови

NASA TV - Online

nasa-tv onlineNASA TV е телевизионна услуга на агенцията на правителството на САЩ – NASA (National Aeronautics and Space Administration – Национално управление за аеронавтика и космонавтика).

Телевизията е излъчвана едновременно по сателит (чрез симулкаст) и online в интернет. Местните кабелни доставчици на телевизия в САЩ също е възможно да предават програмата на канала, тъй като създаденото от NASA съдържание е считано за работа на правителството на САЩ и следователно е публична собственост. Мрежата е формално създадена в началото на 1980 г., за да доставя на мениджърите и инженерите на NASA видео на мисиите в реално време.

Телевизионната мрежа излъчва голям брой образователни програми, отразява на живо пилотирани мисии, включително космически совалки и международната космическа станция, мисии с роботи и международни изстрелвания.

NASA TV завърши преминаването си от аналогово към цифрово излъчване в края на 2005 г. и може да бъде гледана цифрово по някои кабелни национални доставчици, по сателит и online в интернет.